Få bedste mobildækning

Kommentarer lukket til Få bedste mobildækning

Sådan tjekker du din mobildækning

Vi kender alle til dårligt signal, når vi befinder os i skoven, på en bakketop eller i en dal. Det betyder forringet lydkvalitet, hvis vi har en telefonsamtale, og dårligt signal er lig med langsomme hastigheder på mobilen.

Er du plaget af svigtende eller dårligt signal derhjemme, er mobilproblemerne mere frustrerende for dig. Vi anvender vores mobiler til både private og professionelle formål, og vi er afhængige af, at vi kan bruge mobilens funktioner, når vi har brug for det. Du er begrænset i dine anvendelsesmuligheder, hvis du er plaget af dårlig mobildækning i hjemmet.

Herunder kan du få hjælp til at tjekke dækningen, og du får svar på, hvordan du kan forbedre den.

Hvad er årsager til dårlig dækning?

Problemer med dårligt signal kan både være omstændigheder hos dig, og det kan være af grunde, som din mobilnetudbyder har indflydelse på.

Mobilsignaler er luftbårne, og de sendes fra master, som befinder sig på forskellige geografiske placeringer. Der findes større og tættere forekomst af master i landets store byer, hvor befolkningstætheden er størst. Her er der brug for flere master, som kan levere dækning til flere mennesker.

Det kan virke tillokkende for de fleste mennesker, der har problemer med dårlig dækning at skabe løsninger i håbet om bedre signal, men det er afgørende, at du er bekendt med den præcise grad af signal i dit hjem, før du begynder at finde løsninger.

Find masten og brug et dækningskort

Du skal bruge din mobiludbyders dækningskort for dit pågældende boligområde, når du vil have kendskab til dækningsgraden. Du kan ikke bruge dækningskortet i sig selv, da dette ikke tager højde for lokale kendetegn såsom bakke, dal og skov. Derfor skal du også have kendskab til placeringerne af master i dit boligområde.

  1. Start med at gå ind på Mastedatabasen.dk
  2. Indtast din adresse
  3. Sammenlign dit resultat fra søgningen med andre beboere i dit boligområde

Alle og enhver har adgang til gratis at benytte sig af Mastedatabasen.dk, som kan give dig konkret indblik i placeringerne af mobilmaster i dit boligområde.

Det kan være en god idé at forhøre dig med naboer for at finde ud af, om de oplever problemer med mobildækning hjemme hos dem. Dette kan give dig et indtryk af, om årsagerne til den dårlige mobildækning skal findes hos dig eller din udbyder.

Sådan kan du komme dårligt signal til livs


Hvis den dårlige mobildækning skyldes svagt signal fra din udbyder i dit boligområde, kan du vælge at skifte udbyder. På udbydernes hjemmesider kan du se, om de har dækning i dit boligområde, så du er sikker på at vælge det rette mobilnet.

Viser din søgning af master, at dækningen er optimal, kan problemerne ligge hos dig. Alderen på din mobil samt de fysiske rammer i hjemmet kan have indflydelse på den dårlige mobildækning.

Bor du i et hjem med tykke betonvægge, kan disse være hindringen for, at din mobil kan modtage signalerne fra masterne i området.

Undersøg om det kan være løsningen at skifte til en mobil, der har en bedre signalstyrke.

Læs om det nye 5G internet her

november 30, 2019 |

Der er lukket for yderligere kommentarer.

Firmaprofil - Bliv synlig på internettet

Videre til værktøjslinje