Blog

Nyheder og artikler om Firmaer i Danmark

Maler i vestjylland

Kommentarer lukket til Maler i vestjylland
maling

Bor du i vestjylland og overvejer du at hyre en maler til dit job, så er der et firma her, som du bør se nærmere på.

En malermester der kan klare det hele

Hvis du står overfor en fornyelse af din bolig, hvor det kræves at der bliver tilført en klat maling eller to, så kan du med fordel kigge på Maler holstebro, hvor du finder frem til malermester Ole Hansen. Her er der ikke det, der ikke kan lade sig gøre og det kan være til din fordel.

maling

Når man kigger efter en maler, er det som regel ikke bare et vindue der skal have en klat maling, men der er helt sikkert også behov for noget andet der skal have en omgang. Det er derfor til stor glæde og gavn, hvis du finder en malermester der faktisk kan tilbyde lidt af det hele.

Find et malerfirma i dit område og få fordelene med

Med malermester Ole Hansen kan du få klaret maling af hjemmet ude som inde. Det er ikke nødvendigvis kun maling der kan klares, men også projekter som tapetsering og lignende kan der blive taget hånd om for dig her.

Ole Hansen er en malermester med mange års erfaring bag sig. Det betyder at du sikrer dig en malermester, der forstår hvad kundeservice er men som samtidig også har den rette erfaring som der kræves for at få et stykke veludført arbejde gjort og så går det bare lidt hurtigere.

Det er en klar fordel at vælge et malerfirma der er i dit eget område, fordi du for det første får muligheden for at få en malermester forbi når det passer dig bedst. Når der skal gives et tilbud på et projekt, kan det være vanskeligt at klare uden at se projektet først, men ofte oplever man udfordringerne med håndværkerbesøg i forhold til at begge parter skal have tiden. Det slipper du for når du vælger en malermester i dit område.

september 21, 2021 |

Bør du diversificere dine aktieinvesteringer eller ej?

Kommentarer lukket til Bør du diversificere dine aktieinvesteringer eller ej?
aktier

Hvis du følger med på finansmarkederne, har du sikkert af og til hørt eksperter udtale, at du bør diversificere dine aktieinvesteringer. Diversificering betyder, at du spreder dine investeringer ud over flere forskellige aktier, og argumentet for at gøre det er, at du dermed også spreder risikoen. Og med tiden er det nærmest blevet et mantra for finanseksperterne, at diversificering er vejen frem. Men er det nu også det?

Sådan diversificerer du dine aktieinvesteringer

Der findes flere forskellige måder at diversificere dine aktieinvesteringer på. En af dem er f.eks. at investere i investeringsforeninger eller såkaldte ETF’er, hvor du dermed investerer i en bredere portefølje af selskaber på én gang. Kender du ikke allerede til ETF-investeringer, så klik her og bliv klogere.

En anden mulighed er at investere i enkeltaktier. Her er pointen med diversificering så, at du skal investere i mange forskellige selskaber på tværs af brancher, lande, markedsværdier osv. På den måde opnår du samlet set en diversificeret portefølje.

Bør du altid diversificere?

Teorien bag diversificering er simpel. Ejer du aktier i f.eks. to firmaer, og det ene firmas aktiekurs falder til halvdelen, har du tabt 25% af din samlede investering. Ejer du derimod aktier i 50 forskellige firmaer, og et af disse firmaers aktiekurs falder til halvdelen, taber du kun 1% af din samlede investering. Ved at sprede dine investeringer ud på flere forskellige selskaber, minimerer du altså risikoen for, at en enkelt uheldig aktie får stor betydning for din samlede portefølje.

Og så er det vel ligetil, at diversificering er vejen frem?

Ikke helt. Der er nemlig to udfordringer ved at diversificere. Den første er, at du ganske rigtigt bliver mere immun overfor tab på enkelte aktier. Det virker imidlertid også omvendt, så hvis en af dine aktier stiger til himmels, vil det ikke have nær så stor indvirkning på din portefølje med 50 forskellige aktier, som det har på porteføljen med to aktier.

Den anden udfordring er, at det kan være noget af en udfordring at finde nok enkeltaktier, som du kan lide. Og mon du kan lide selskab nr. 48 lige så godt som selskab nr. 1? Formentligt ikke. Ved at diversificere kommer du dermed også til at investere i selskaber, som ikke virker nær så attraktive for dig. Og det er altså alt andet lige nemmere at finde f.eks. fem forskellige selskaber i stedet for at skulle finde 50, du synes om.

Det betyder ikke, at diversificering nødvendigvis er en dårlig idé – heller ikke, selv om Warren Buffett, verdens rigeste investor, siger noget andet. Det betyder blot, at du skal have ovenstående i tankerne, inden du blot begynder at diversificere din portefølje.

september 21, 2021 |

Indret dit sommerhus praktisk og hyggeligt

Kommentarer lukket til Indret dit sommerhus praktisk og hyggeligt

Der er ikke noget skønnere end et sommerhus, der er indrettet hyggeligt. Det kan naturligvis gøres på mange forskellige måder alt efter type af sommerhus og dine egne præferencer. Nogle ønsker en meget moderne indretning og andre vil gerne bibeholde en traditionel sommerhusstemning. Her får du lidt inspiration til, hvordan du kan gå til indretningen af dit sommerhus så det bliver et sted, hvor du og din familie trives på både regnfulde dage og dage med varme og sol.

Tænk både i ude og inde

Den danske sommer er som bekendt noget lunefuld. Det er aldrig til at vide, om det bliver dejlig varmt solskinsvejr, så det er stranden og liggestolen, der kommer i fokus, eller om det bliver bygevejr, hvor det er indendørsaktiviteter, der kommer til at fylde. Derfor må man tage højde for begge dele, når sommerhuset skal indrettes. Det betyder, at der skal tænkes både i et udeliv og et indeliv.

Mere udeliv

Den praktiske del ved indretningen er at kigge på, om der er plads til de aktiviteter du gerne vil have, der skal være mulighed for, når du er i sommerhuset. Udenfor er det rart at indrette en afskærmet og overdækket terrasse, som kan fungere som overgang mellem inde og ude. Her kan de sandede sandaler stilles og håndklæder, badetøj og strandtæpper hænges til tørre. Det er virkelig dejligt ikke at skulle have sandet og det våde ind i huset. Det er også skønt at kunne sidde ude og spise, læse eller spille, selvom det regner. Det vil øge muligheden for udeliv betragteligt, hvis der er en overdækket terrasse med læ.

Bløde møbler og hygge

Når sommerhuset skal benyttes i koldere perioder eller på regnvejrsdage er det vigtigt, at du tænker på, at der er plads til, at alle kan sidde omkring bordet, og at der er mange hyggesiddepladser. Det vil sige bløde stole og sofaer, man kan krybe sammen i med et tæppe og en god bog, strikketøjet eller iPaden. Sørg også for at have opbevaring til spil, tegnesager og lignede, da der hurtigt kan blive rodet, hvis alt skal ligge fremme. Det er dejligt med bløde puder og plaider og eventuelt gulvpuder, man kan ligge og slænge sig på.

Skab sommerhusstemning

Rent stilmæssigt er der mange muligheder. Det er en god ide at tænke på, hvad det er for en type af hus, når du bestemmer hvilke farver og møbler du skal vælge. Er det et gammelt sommerhus kan det være rigtig hyggeligt at beholde noget af den oprindelige sommerhuscharme. Måske kan du bruge nogle af de ting, der står i huset og supplere dem med loppefund eller nye ting. Det kan dog anbefales ikke bare at samle en masse tilfældige møbler i sommerhuset. Du skal tage ligeså meget stilling til de enkelte genstande som, hvis det var helt nye ting. Ellers kommer det bare til at se træls og rodet ud. Ryd ud og vælg omhyggeligt de møbler du synes skaber den rette atmosfære i dit sommerhus. Uanset hvilken stil du vælger er det utrolig charmerende at sætte lette lyse gardiner op. Her er hørgardiner et godt valg. De giver en god sommerstemning og hvis du samtidigt har puder til sofa og stole i hør er det superflot. Du kan vælge hørgardiner og puder i samme farve eller have flere forskellige farver i spil. Hvis du vælger det sidste, så hold resten af huset i meget neutrale farver.
Læs mere på https://dodesignstore.dk/pages/horgardiner

august 11, 2021 |

Giv boligen nyt liv med disse tips

Kommentarer lukket til Giv boligen nyt liv med disse tips

Som boligejer står man med et stort ansvar, når det kommer til vedligeholdelse blandt andet. Hvis man blot ignorerer problemerne og vedligeholdelsen, så kan man risikere, at huset falmer. Et af de problemer, som man typisk ser udendørs ved boligen er alger. De gør det ikke blot mindre kønt at kigge på, men det kan også å blive et problem, hvis der ikke bliver gjort noget ved det. Læs med her.

Alger på overflader

alger

Lige så vel som mange andre ting i forbindelse med boligen, så kan alger også blive et problem. Alger kan ramme taget blandt andet. Måske har du lagt mærke til, at taget har et brunt eller grønligt udseende? Alger kan også ramme facader og for eksempel træ terrasser. Det er ikke pænt at se på, hvilket man heldigvis kan gøre noget ved med behandlingerne fra Alge-fri. Med en Alge-fri behandling kan overfladerne få helt nyt liv.

Alge-Fri har løsningen til triste belægninger

Ikke nok med at boligens overflade kan blive flotte at kigge på igen, så forlænger man faktisk også levetiden på eksempelvis taget. Med behandlingen mod alger kan overfladerne komme til ligefrem at fremstå nye. Med Alge-fri, får man desuden miljøvenlige produkter. Midlet virker således, at det nedbryder algerne, hvor processen vil tage mellem to til seks måneder til resultatet, er fuldendt.

En algebehandling med Alge-fri er en længere sigtet investering idet. Hvis ikke der bliver taget hånd om algerne, kan det faktisk medføre nogle omkostninger i forbindelse med de problemer, som kan opstå.

Alge-fri.dk tilbyder også andre produkter i forhold overfladebehandlinger, hvilket man kan finde mere info om på hjemmesiden. Hvis du er i tvivl om eller nysgerrig på, hvad alge-fri kan gøre for dine overflader på boligen eller træ terrasse, så tøv ikke med at tage kontakt til firmaet. Læs mere på deres hjemmeside.

august 9, 2021 |

Valgfrit autoværksted

Kommentarer lukket til Valgfrit autoværksted

Er du så heldig, at du lige har købt en ny bil? Så er du nok interesseret i at vide, hvordan du opretholder den fabriksgaranti, der følger med bilen. Der er nemlig nogle regler, der skal overholdes i forhold til serviceeftersyn og reparationer, for at bilens producent vil godkende standarten og dermed opretholde fabriksgarantien. Her fortæller vi, hvad du især skal være opmærksom på.

Du kan selv vælge autoværksted

Engang var det kun de autoriserede autoværksteder, der måtte stå for serviceeftersyn på nye biler. Sådan er det ikke mere. EU ændrede det, fordi de mente, at det ikke gav de frie værksteder samme fordele rent konkurrencemæssigt som de autoriserede værksteder. Så det betyder ikke noget, om du får foretaget bilens serviceeftersyn hos et autoriseret mærkeværksted eller hos et frit værksted. Det der er vigtigt for, om du kan beholde fabriksgarantien, er, om værkstedet overholder de procedurer, som bilproducenten har udformet. Kun sådan kan du få et gyldigt stempel i bilens servicebog.

Frit tilgængelige serviceprocedurer

EU har altså gjort det muligt at vælge frit mellem autoriserede og frie værksteder, når en ny bil skal til service. Det betyder, at der er lavet en lov om, at bilproducenterne skal gøre alle deres servicebulletiner, serviceskemaer og andre data, der har betydning for et serviceeftersyn frit tilgængelige for alle værksteder – også de frie. Derfor kan du vælge det værksted du føler dig mest tryg ved.

De vigtige serviceintervaller

En ting mere som er virkelig vigtigt, for at du kan beholde din fabriksgaranti, er, at du er omhyggelig med at overholde serviceintervallerne. I bilens servicebog kan du finde en optegnelse over hvilke intervaller, der skal være mellem bilens serviceeftersyn samt andre vigtige vejledninger fra bilproducenten. Det er altså vigtigt, at du noterer dig, hvornår det næste serviceeftersyn skal finde sted.

Gem ekstra beviser

Når bilen skal til serviceeftersyn skal du sikre dig, at den ikke kun får et servicetjek, men derimod får et decideret serviceeftersyn, som lever op til bilproducentens regler og krav. Ud over stemplet i bilens servicebog er det også vigtigt at du gemmer fakturaen og andre dokumenter, som du får efter serviceeftersynet. Skulle der opstå tvivl senere hen i forhold til fabriksgarantien, er det en god ide at have faktura og dokumenter, som ekstra beviser på at eftersynet er foretaget rettidigt og efter de gældende procedurer.

Godkendte reservedele

Et autoværksted skal som før nævnt udfører serviceeftersynene på nye biler efter de forskrifter som bilproducenten opstiller. Det vil sige, at værkstedet skal gå frem efter et skema, som bilproducenten har udfærdiget specielt til serviceeftersynene. Det betyder også at de reservedele, som benyttes, skal være enten de originale reservedele eller reservedele, som er godkendte af bilens producent. Autoværkstedet skal naturligvis kunne bevise, at reservedelene er godkendte. Heldigvis for dig som forbruger får den store konkurrence indenfor reservedele prisen på reservedele til at falde.

Hold øjnene åbne

Når du har en ny bil skal du altså være opmærksom på flere ting og naturligvis er det især dem, der tilfalder dig som bilejer, som du skal være allermest opmærksom på – for eksempel hvilke serviceintervaller bilens eftersyn skal følge. Men det er altså også en rigtig god ide at tjekke, at det autoværksted, du vælger, servicerer efter de regler, som bilproducenten har opstillet – at de følger det rigtige serviceskema, og at de kun benytter godkendte eller originale reservedele. Det er jo din fabriksgaranti, der er på spil.

Vær opmærksom på!

Som bilejer skal du vide, at der er en forskel på det, man kalder fabriksgaranti, og det som har med reklamationsretten og garantien at gøre. Bilens garanti kan ophøre, hvis bilen ikke bliver repareret på sælgerens værksted. Der er også en væsentlig forskel på en reparation og et eftersyn. Så det skal du skelne imellem, så du ikke risikerer at miste din garanti.

juli 13, 2021 |

Begravelse til fast pris

Kommentarer lukket til Begravelse til fast pris
begravelse pris

Hvis du står i en situation, hvor du skal arrangere en begravelse, så kan det være at du bør overveje at hente hjælp udefra i stedet for at stå med det hele selv i en tid, hvor mange har mere brug for at kunne sørge frem for at stå med alt det praktiske også.
 

begravelse pris

En virksomhed der varetager alt det praktiske for dig 

Det kan sagtens lade sig gøre at tage sig af det hele selv, men hvis du står og skal arrangere en begravelse for en nær person, hvor du i forvejen har brug for at bearbejde nogle følelser og minder der er dukket op til overfladen, så kan det være en rigtig fin idé at få hjælp til at klare så meget af det praktiske, som der er muligt. 

Hvad enten der er tale om en begravelse eller en bisættelse så kan en bedemand være behjælpelig med rigtig meget af det praktiske. Hvis du har kig på virksomheden Begravelse til en fast pris, så kan du få mere hjælp end hvad end almindelig bedemand vil kunne hjælpe med. Samtidig er der tale om en familievirksomhed, hvor hver person står for hver deres område, så her kan der tilbydes en fast lav pris.  

Få en samlet fast pris der sikrer dig det du skal bruge af hjælp 

Det gode ved at vælge en samlet fast pris for en begravelse er, at du ved hvad du har med at gøre. En begravelse indebærer mange ting såsom kiste, gravsten og blomster og skal du ud at indhente tilbud fra flere forskellige firmaer, vil du ret sikkert opleve at den samlede pris stiger helt til vejrs.  

For at holde udgifterne nede kan du vælge at gøre gavn af en af de pakkeløsninger der er hos den familieejede virksomhed. Du kan let på hjemmesiden se, hvad de forskellige pakker indeholder og når du har fundet det der passer dig bedst, så har du sikret dig en mulighed for at kunne komme igennem en svær tid samtidig med at du kan være tryg ved at prisen ikke stikker af. 

juli 13, 2021 |

Få sund take away fra Roskilde

Kommentarer lukket til Få sund take away fra Roskilde

Når man hører ordet take away, så er der mange der forbinder det med noget usundt. Men det behøver det ikke at være. Hvis du bor i eller omkring Roskilde, kan du få sund take away fra Korn to-go.

Take away behøver ikke at være usundt spise

Det handler ikke kun om junk bare fordi at der er tale om take away, men da det i sin tid nærmest kun var junk der var mulighed for da take away blev en ting i Danmark, så er der stadig mange der forbinder denne form for mad for noget usundt.

take away

Det behøver heldigvis ikke længere at betyde at det skal være usundt for at være let og med take away i roskilde får du endelig muligheden for at springe over hvor gærdet er lavest, de dage hvor du ikke helt lige synes at du gider at stå og bakse med madvarerne i køkkenet.

Bestil mad når sulten melder sig og gør det lettere for dig selv

Det er især i sommerhalvåret at danskerne gør brug af take away, for der er for det første ofte mangel på appetit på de sædvanlige spisetidspunkter og hvis man så oveni skal stå i køkkenet i en times tid og lave maden man slet ikke lige føler lysten til, så bliver det oftest bare lidt lettere at vælge take away, når sulten melder sig.

Det gælder derfor om at kende til de muligheder der ikke er usunde, for hvis vi ikke skal toppe op på de ekstra kilo som Corona har givet mange af os, så skal vi stadig tænke os om i forhold til hvad vi propper i hovedet i det daglige.

Når du vælger take away fra Korn to-go, kan du vælge nogle gode og lette anretninger som alle er sunde og spækket med gode og friske råvarer. Der er altså mulighed for både at mætte de små som store med denne løsning og samtidig holde samvittigheden ren.

juli 10, 2021 |

Få bedste mobildækning

Kommentarer lukket til Få bedste mobildækning

Sådan tjekker du din mobildækning

Vi kender alle til dårligt signal, når vi befinder os i skoven, på en bakketop eller i en dal. Det betyder forringet lydkvalitet, hvis vi har en telefonsamtale, og dårligt signal er lig med langsomme hastigheder på mobilen.

Er du plaget af svigtende eller dårligt signal derhjemme, er mobilproblemerne mere frustrerende for dig. Vi anvender vores mobiler til både private og professionelle formål, og vi er afhængige af, at vi kan bruge mobilens funktioner, når vi har brug for det. Du er begrænset i dine anvendelsesmuligheder, hvis du er plaget af dårlig mobildækning i hjemmet.

Herunder kan du få hjælp til at tjekke dækningen, og du får svar på, hvordan du kan forbedre den.

Hvad er årsager til dårlig dækning?

Problemer med dårligt signal kan både være omstændigheder hos dig, og det kan være af grunde, som din mobilnetudbyder har indflydelse på.

Mobilsignaler er luftbårne, og de sendes fra master, som befinder sig på forskellige geografiske placeringer. Der findes større og tættere forekomst af master i landets store byer, hvor befolkningstætheden er størst. Her er der brug for flere master, som kan levere dækning til flere mennesker.

Det kan virke tillokkende for de fleste mennesker, der har problemer med dårlig dækning at skabe løsninger i håbet om bedre signal, men det er afgørende, at du er bekendt med den præcise grad af signal i dit hjem, før du begynder at finde løsninger.

Find masten og brug et dækningskort

Du skal bruge din mobiludbyders dækningskort for dit pågældende boligområde, når du vil have kendskab til dækningsgraden. Du kan ikke bruge dækningskortet i sig selv, da dette ikke tager højde for lokale kendetegn såsom bakke, dal og skov. Derfor skal du også have kendskab til placeringerne af master i dit boligområde.

  1. Start med at gå ind på Mastedatabasen.dk
  2. Indtast din adresse
  3. Sammenlign dit resultat fra søgningen med andre beboere i dit boligområde

Alle og enhver har adgang til gratis at benytte sig af Mastedatabasen.dk, som kan give dig konkret indblik i placeringerne af mobilmaster i dit boligområde.

Det kan være en god idé at forhøre dig med naboer for at finde ud af, om de oplever problemer med mobildækning hjemme hos dem. Dette kan give dig et indtryk af, om årsagerne til den dårlige mobildækning skal findes hos dig eller din udbyder.

Sådan kan du komme dårligt signal til livs


Hvis den dårlige mobildækning skyldes svagt signal fra din udbyder i dit boligområde, kan du vælge at skifte udbyder. På udbydernes hjemmesider kan du se, om de har dækning i dit boligområde, så du er sikker på at vælge det rette mobilnet.

Viser din søgning af master, at dækningen er optimal, kan problemerne ligge hos dig. Alderen på din mobil samt de fysiske rammer i hjemmet kan have indflydelse på den dårlige mobildækning.

Bor du i et hjem med tykke betonvægge, kan disse være hindringen for, at din mobil kan modtage signalerne fra masterne i området.

Undersøg om det kan være løsningen at skifte til en mobil, der har en bedre signalstyrke.

Læs om det nye 5G internet her

november 30, 2019 |

Selvsalg af boligen

Kommentarer lukket til Selvsalg af boligen

Selvsalg af boligI den forbindelse er der nærmest 500 ubesvarede spørgsmål til regler / lovgivning og derfor vælger over 95% i Danmark, at sælge deres hus gennem en ejendomsmægler – Ja nogen tror ligefrem det er ulovligt, at sælge selv.

Det er ikke så kompliceret igen

Naturligvis er det lovligt, at sælge sin bolig uden ejendomsmægler og det er også begyndt at blive mere og mere udbredt efter internettets mange muligheder er kommet frem.

Spar store beløb

Er du en anelse fiks, kan du selv sælge din bolig og spare det ofte enorme ejendomsmæglergebyr. Nuvel, du skal selv udfører de opgaver mægleren ellers ville have hjulpet med, men det er slet ikke så kompliceret, som de gerne vil have det til at lyde.

Du skal selv sørge for:

– En energimærkning
– En tilstandsrapport
– Tilbud på en ejerskifteforsikring
– Salgsopstilling
– Fotografering
– Oplysninger om udgifter til forbrug (el,varme,vand) og beskatning
– Markedsføring af boligen på internettet
– Fremvisning af boligen
– Udarbejdelse af refusionsopgørelse

Men alt det kan en boligadvokat hjælpe dig med at få på plads til en brøkdel af prisen og stort set alle får alligevel en advokat med ind over handlen.

Gratis hjælp på Boligtender.dk

Boligtender er en ny portal, der hjælper dig med effektivt selvsalg og vejledning. Her kan du læse om alle de forskellige dokumenter og rapporter samt få informationer om hvordan du gør.

Du kan også ligge din bolig tilsalg helt gratis i mindst 60 dage på portalen. Efter 60 dage koster det kun 59 kroner om måneden, hvis du ønsker det ( ingen binding eller tilmelding uden du selv aktivt bestiller det)

Boligtender tilbyder som noget særligt, at sørge for markedsføringen af din bolig på internettet. Her kan du købe 3 forskellige pakker, der sørger for din bolig bliver vist i Googles søgeresultater og på Facebook Helt som ejendomsmæglerne selv gør det.

Klik dig over på Boligtender.dk og læs nærmere om b.la.:

– Advokatforbehold
– Tinglysning
– Tilstandsrapporten
Rapport over elinstllationerne
– Energimærkning
– Hvordan du gøre boligen klar til salg
– Online annoncering
– Ejerskifteforsikring

og meget meget mere.

september 3, 2018 |

Hvad er et holdingselskab

Kommentarer lukket til Hvad er et holdingselskab

Et holdingselskab er ikke en selvstændig virksomhedsform, men et selskab, der står som ejer af andre selskaber. Ofte er et holdingselskab oprettet som et aktieselskab eller et anpartsselskab. Vælger du at etablere selskabsstrukturen, der indeholder et holdingselskab er det mest almindelige, at du stifter holdingselskabet og således er ejer af det. Holdingselskabet bliver derefter ejer af det eller de driftsselskaber du ønsker at oprette. Man stifter et holdingselskab, fordi det kan give betydelige forretningsmæssige samt skattemæssige fordele. Dem kommer vi ind på herunder.

Man kan overfører skattefrit udbytte i et holdingselskab

Hvis du ejer et driftsselskab via et holdingselskab, må det overskud, der genereres i driftsselskabet føres skattefrit ind i holdingselskabet. For at man kan det, er det imidlertid et krav, at holdingselskabet står som ejer af over 10 % af det pågældende driftsselskab. På den måde kan du spare driftsselskabets overskud op i holdingselskabet. Pengene kan du så anvende til for eksempel investering i andre selskaber eller virksomheder. Har du derimod ikke et holdingselskab, så skal du være opmærksom på, at der, inden en geninvestering i for eksempel andre virksomheder, skal svares personlig skat af det overskud, man udlodder fra driftsselskabet. Når et holdingselskab etableres betaler du kun selskabsskat af det genererede overskud.

Med et holdingselskab minimeres risici

Det er ikke muligt at drive en virksomhed uden at løbe risici rent forretningsmæssigt. Det kan medføre dårlige investeringer, der resulterer i manglende afkast, man kan være så uheldig at få nogle store erstatningskrav på halsen og i yderste konsekvens, kan det betyde at driftsselskabet må se en konkurs i øjnene. Har du hen ad vejen overført driftsselskabets overskud til et holdingselskab, undgår du dog, at de midler du har opsparet går tabt ved en konkurs. Er det for eksempel et stort erstatningskrav, der truer driftsselskabet, bliver det i driftsselskabet. Det kan almindeligvis ikke gå ud over holdingselskabet, da kreditorerne normalt ikke kan gøre deres krav gældende overfor holdingselskabet.

Når der er flere ejere af et selskab

Ved flere ejere er en holdingstruktur gavnlig på grund af sin fleksibilitet. Ejerne kan have vidt forskellige meninger om og behov i forhold til betaling af udbytte til privatforbrug. En ejer vil måske gerne have et større beløb ud til privatforbrug end den anden, som hellere vil undgå beskatningen i forbindelse med udlodningen af overskuddet. Løsningen er, at der stiftes et holdingselskab til hver ejer. Udbyttet kan så overføres skattefrit til hver af ejernes egne holdingselskaber. Derved kan hver ejer selv bestemme, hvor stor en del de vil tage ud til privatforbrug og, hvor stor del de vil beholde i holdingselskabet. Det man beholder i holdingselskabet kan udbetales senere eller, det kan for eksempel investeres i andre virksomheder

Skattemæssige fordele ved salg

Der er store skattemæssige fordele, hvis et driftsselskab ejes af et holdingselskab i tilfælde af, at det skal sælges. Sælger dit holdingselskab et driftsselskab og ejer mere end 10 % af det, er den avance, der opstår gennem salget skattefri. Har du ikke stiftet et holdingselskab og derfor selv står som ejer af driftsselskabet, bliver du beskattet af avancen personligt. Det er ikke optimalt, hvis du nu for eksempel gerne vil bruge avancen til at investere i en ny virksomhed. Har du derimod et holdingselskab, kan du lade den skattefrie avance stå i holdingselskabet. Derefter kan du få dem udbetalt til dit private forbrug og først her betale personlig skat af pengene. Dermed undgår du at betale unødig skat. Lader du avancen stå i holdingselskabet og investerer dem siden i andre virksomheder eller aktier mm., vil du ikke på noget tidspunkt skulle svare skat af pengene fra salget.

februar 22, 2018 |

Firmaprofil - Bliv synlig på internettet

Videre til værktøjslinje