Pantelåner – Hvad er det?

Kommentarer lukket til Pantelåner – Hvad er det?
Om hurtiglån

Måske har du et en film, hvor der bliver besøgt en pantelåner. De fremstilles ofte som halvkriminelle og meget dårligt betalende mht pant i en ejendom.

Der er mane fordomme omkring pantelånere og det er ikke en lånemodel, der har været ret benyttet i Danmark.

Danmark har fået pantelånere

Det er der dog blevet lavet kraftigt om på i de senere år, hvor der er kommet et firma med adresse i både København oh Århus.

Her kan du efter aftale få dine ejendele vurderet og tilbudt lån med pant i dine ting.


Sådan forgår pant

Når du låner til en bil, tager lånefirmaet typisk pant i din bil, det betyder lånefirmaet kan hente din bil og sælge den, hvis du ikke betaler – pantet er deres sikkerhed.

På samme måde er det med pantsætning af ejendele, her vurderer pantelåneren værdien af det du kommer med og fratrækker et risikogebyr, hvorefter du får præsenteret et beløb du kan få udbetalt mod pant i genstanden.

Der aftales en låneperiode på f.eks. en måned, her har du en frist på 30 dage til at tilbagebetale lånebeløbet og få din genstand igen.

Betaler du ikke, tilfalder genstanden pantelånerens ejerskab og de kan sælge den eller omsmelte genstanden (hvis det er metaller)

Hvilke genstande tilbydes typisk pant i?

– Guld og sølv
– Diamanter og ædelstene
– Smykker
– Kunst
– Designmøbler, lamper
– Designtasker
– Ure
– Elektronik Highend og design
– Biler, MC og dyre cykler


Hvor meget for jeg for mine genstande?

Som udgangspunkt markedsprisen. Kommer du med guld, vil du typisk få tilbudt et lån på den værdi guldet har i markedspris for guld i den karat du kommer med.

Selve lånet vil have en høj rente og oprettelsesomkostninger, så det er bestemt ikke en billig måde at låne penge på, men det kan i mange tilfælde være den eneste måde du kan få lov til at låne på, særligt hvis du er i RKI.

Pantelånerne er villige til at låne ud med højere risiko, da de jo har sikkerhed i den genstand du har medbragt til pantsætning.

Forvent en tårnhøj ÅOP og rente.


Lån trods RKI

Som nævnt ovenfor kan der godt være mulighed for at opnå et lån, trods du er registreret i RKI, hvis du har en værdigenstand, som er særligt attraktiv for en pantelåner.

Det er genstande som er lette at sælge og hvor værdien er meget stabil.

Eksempler er f.eks. designmøbler og lamper, der generelt holder priserne meget jævnt og som mange gerne køber brugt på auktion.

Ure er også et godt eksempel, hvor du dog ikke skal forvente at få markedets salgspris, men købspris (meget lavere).

september 6, 2022 |

Der er lukket for yderligere kommentarer.

Firmaprofil - Bliv synlig på internettet

Videre til værktøjslinje